Nog minder kijkers voor SBS6-programma Avastars
zaterdag 4 maart 2023

Nog minder kijkers voor SBS6-programma Avastars

Het nieuwe programma Avastars is sinds vrijdag 24 februari wekelijks om 20.30 uur zien op SBS6.

YouTuber Kalvijn presenteert de zang- en danswedstrijd, waarin virtuele talenten live on stage praten, dansen én zingen. In de show vormen steeds één zang- en één danstalent samen een ‘avastar’.

De jury bestaat uit Nicky Romero, Nick Schilder, Simon Keizer en Dan Karaty. Avastars was 24 februari voor het eerst te zien en behaalde 304.000 kijkers, marktaandeel 5,7 procent. De tweede uitzending op 3 maart scoorde slechts 214.000 kijkers, marktaandeel 4,1 procent. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

Het programma heeft nog minder kijkers dan De NIX Factor dat vorige maand al na één aflevering vanwege een teleurstellende score van 223.000 kijkers werd verbannen naar een laat tijdstip. De tegenvallende kijkcijfers voor Avastars zijn voor SBS6 overigens geen reden om in te grijpen. De volgende aflevering is komende vrijdag gewoon op primetime te zien, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Avastars wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. De show is het resultaat van een intensieve samenwerking met NEP The Netherlands.

Bron: BM

Bericht delen