Nieuw seizoen De Verraders bij RTL 4
zaterdag 18 februari 2023

Nieuw seizoen De Verraders bij RTL 4

Vanaf vrijdag 3 maart gaan twintig BN’ers een meeslepend avontuur aan in een nieuw seizoen van het succesformat De Verraders. Voor het eerst reizen de kandidaten dit jaar af naar het buitenland om onder leiding van Tijl Beckand hun intrek te nemen in een schilderachtig en mystiek Frans kasteel.

Deze onbekende omgeving, nieuwe spelelementen, meer fanatieke spelers dan ooit én een zilverschat van 40 kilo die op het spel staat, vormen een cocktail voor wederom een spannend en zenuwslopend seizoen. Wie is te vertrouwen, wie bedriegt de andere deelnemers en wie eindigt met het zilver? De Verraders is vanaf vrijdag 3 maart wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

De deelnemers van het nieuwe seizoen zijn Jan Slagter (omroepdirecteur MAX), Herman den Blijker (chefkok), Betty Glas (verslaggeefster RTL Nieuws), Irene van de Laar (presentatrice), Pernille La Lau (presentatrice), Ferri Somogyi (acteur), Sunny Bergman (documentairemaakster), Katinka Simonse (kunstenares), Sander Huisman (artiest Kris Kross Amsterdam), Nathan Rutjes (ex-profvoetballer), Thomas Cammaert (acteur), Jordy Huisman (artiest Kris Kross Amsterdam), Maria Fiselier (operazangeres), Giorgo Hokstam (muziekdeskundige), Chahid Charrak (YouTuber), Billy Dans (artiest), Selma Omari (influencer), Noël van Kleef (actrice), Jessie Maya (influencer) en Noor Omrani (prof-hockeyster).

Bekroond format
De Verraders is ontwikkeld door IDTV in samenwerking met RTL Creative Unit. Het succesformat bewees zich in het afgelopen jaar keer op keer. Het programma werd bekroond met zowel een International Format Award, als met de prestigieuze Rose d’Or Award en is inmiddels verkocht aan ruim 15 landen. De eerste twee tv-seizoenen werden bij RTL door het publiek omarmd met hoge kijkcijfers (1,8 miljoen gemiddeld) en een gemiddeld zenderaandeel van 39,4%. De Videoland-seizoenen vielen met mooie resultaten in de smaak en ook in het buitenland wist het format kijkcijferrecords te breken. Vanaf 22 februari is De Verraders UK te bingen bij Videoland.

Credits
Opdrachtgever: RTL 4
Productiebedrijf: IDTV
Producent: Marc Pos
Regie: Marc Disselhof, Ruben de Jong
Gedelegeerd producent: Anniek Schreuders
Uitvoerend producent: Daphne Mook
Productieleiding: Daphne Mook
Eindredactie: Rosemarie de Koning, Marco Schrijver
Opnameleider: Tjapko Bink
Casting redactie: Annette Strikwerda
Psycholoog: Geert Nagel
Kandidatenbegeleiding: Mayke Flier, Lester Ferdinandus
Verslaggevers: Paul Wessels, Esther Veurink, Annelies Wezenberg, Monique Groenewoud
OPL: Niels van Boheemen
Technisch leider: Frank van Houtenbos
Camera: Bart van ’t Loo, Marco van Kampen, Sam Nijssen, Julia Zweegers, Maurits Helfensteijn, Jonas Sacks, Django de Groot
RCO: Sytse de Vries
Montage: Senne Berger, Paul Ekelmans, Raymond Leijdekkers,
Licht: Lichtmacht, Yuri van Houter, Jesse Grootjen, Evie Francois,
Geluid: EMG, Lucas Dornseiffen, Marlon Snel, Laurens, Kraan, Christiaan Post
Presentatie/cast: Tijl Beckhand
Voice-over: Tijl Beckhand
Styling Tijl: Annelies Wiersma
Vormgeving: Viewmasters
Faciliteiten: EMG
(eventueel) Sponsor/adverteerder: Affligmen
Lengte (in minuten): 65/75
Aantal afleveringen: 10
Aantal draaidagen: 11
Locatie: Frankrijk, Lurcy Levis
Gedraaid op (camera): FX9
Datum eerste uitzending: 3 maart, 20.00 uur, RTL 4

Bron: RTL Nederland/IDTV/BM
Foto: Jasper Suyk/RTL

Bericht delen