Nieuw AVROTROS-programma Voor de Show gaat van start
maandag 20 november 2023

Nieuw AVROTROS-programma Voor de Show gaat van start

Voor de Show is een humoristisch sketchprogramma dat zich achter de schermen van een fictieve culturele talkshow afspeelt. Kijkers leven iedere week mee met een zeer bijzonder redactieteam dat midden in de voorbereidingen zit voor talkshow De Show.

Deze vaste personages gaan achter de schermen in gesprek met theatermakers en artiesten die binnenkort ergens in Nederland op het podium staan. Met nét even iets andere vragen in een nét andere setting, vinden prikkelende gesprekken over hun voorstellingen plaats. Voor de Show is vanaf donderdag 23 november wekelijks om 21.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Jan Jaap (Jan Jaap van der Wal) is de ietwat zelfingenomen en nogal onhandige presentator van De Show. Tina de Bruin speelt Tonnie, de vaste visagiste van het programma en Loes Schnepper is eindredacteur Els. Zij is de steun en toeverlaat van Jan Jaap en weet – in tegenstelling tot Jan Jaap zelf – alles over de gasten.

Het team wordt compleet gemaakt door Lieve (Charlotte Verdick), de charmante Vlaamse gastvrouw, Leslie (Stephanie van Eer), de schaamteloze maar altijd positieve cateraar, en de jonge redacteur Wierd (Ronald Kalter). Als typische Gen-Z’er is hij een pain in the ass voor het hele team, maar zeker ook voor Jan Jaap. Allemaal hebben ze vanuit hun eigen karakter gesprekken met de gasten. Liefdevol, ontregelend, humoristisch en nooit standaard.

Waar de vaste acteurs van Voor de Show wekelijks in hun rol kruipen, zijn de culturele gasten vooral zichzelf. Samen levert dat bij vlagen absurde, maar altijd bijzondere scènes op.

In aflevering één zijn Frans Bauer en Sieneke, Rosa da Silva en leden van het Nationale Ballet te gast. Later bezoeken onder anderen Nick Schilder, Peter Heerschop en Viggo Waas, Maria Fiselier, Roue Verveer, Nhung Dam, Guus Meeuwis en Johnny Kraaijkamp de redactievloer.
Nog voor zij aan de talkshowtafel van De Show belanden, wordt hen het hemd van het lijf gevraagd. Want als de spotlights in de talkshowstudio aan gaan, is Voor de Show ten einde.

Voor de Show wordt geproduceerd door CCCP, in opdracht van AVROTROS. Bekijk hier de credits.

Credits
Opdrachtgever: AVROTROS
Productiebedrijf: CCCP
Producent: Mattias Schut
Regie: Mark de Cloe
Uitvoerend producent: Sjoerd van Ommen, Elsebi Bruinsema
Productieleiding: Jasmin van Santen
Productie: Mila Poels, Floris Beltman, Inge Peters
Eindredactie: Bram Vermeulen
Redactie: Roline Hiltermann
Camera: Hidde Boorsma, Martijn Tervoort
Montage: Tim van der Meulen
Geluid: Martyn van der Sluis
Muziek (componist/uitvoerenden): nvt
Visagie: Geen Bluf | Bianca van der Steen, Mariska van Kasbergen
Styling: Foei Productions, Fleur van Ledden Hulsebosch, Amy van den Berg
Vormgeving: Jeroen Kolkman
Faciliteiten: Walk in the Park
Lengte (in minuten): 35
Aantal afleveringen: 6
Aantal draaidagen: 12
Locatie: Club Hart
Datum eerste uitzending: 23 november, 21.30 uur, NPO 1

Bron: AVROTROS/CCCP/BM
Foto: Roland Reinders (Jan Jaap en Lieve ontvangen Rosa)

Bericht delen