Maurice Hols verlaat Paramount
vrijdag 12 augustus 2022

Maurice Hols verlaat Paramount

Maurice Hols vertrekt bij Paramount International. Als Executive Vice President Noord Europa en General Manager Paramount Benelux (voorheen ViacomCBS) was hij sinds 2014 verantwoordelijk voor de lokale tak van de wereldwijde mediagigant.

In het continu veranderende en uitdijende medialandschap werden de merken MTV, Comedy Central, Spike en Nickelodeon dankzij zijn marketing- en contentstrategie een succes.

Hols bekleedde diverse andere functies binnen het mediabedrijf voordat hij aan het hoofd kwam te staan van destijds ViacomCBS Benelux, waarvan begin dit jaar de naam veranderde in Paramount Global. Hij startte in 2004 bij MTV Networks Nederland en ontwikkelde zich al snel tot de eindverantwoordelijke bij het snelgroeiende merk MTV.

Maurice Hols: “Dit is het einde van mijn reis bij Paramount. Het was ‘de rit van mijn leven’. Tegelijkertijd kijk ik zeer uit naar een nieuw avontuur, maar eerst ga ik van een sabbatical genieten samen met het gezin. Enorme dank aan al mijn collega’s waarmee ik de afgelopen jaren zoveel successen heb beleefd.”

Hols lanceerde in 2007 Comedy Central in Nederland en in 2009 in Zweden. Vanaf 2011 werd hij verantwoordelijk voor Comedy & Entertainment in Noord-Europa, de divisie waaronder Comedy Central, Spike, Paramount en VIVA vielen. De comedy-zender veroverde na Nederland en Zweden al snel de rest van Europa.

Hij voerde een nieuwe marketing- en contentstrategie door. De focus lag daarbij op vier duidelijk gepositioneerde merken: elk met een eigen doelgroep, multi-platform strategie en tone-of-voice. Hiermee bleef het toenmalige ViacomCBS zijn fans boeien en aan zich binden.

Zijn visie over onderscheidende, afgebakende merken en een specifieke fangroep in combinatie met 360 graden storytelling en partnerships resulteerde erin, dat de Benelux de meest toonaangevende en meest succesvolle divisie werd binnen Europa. Hols was de grondlegger van P+, de streamingdienst van Paramount Global. Ook was hij betrokken bij de vertaling van SkyShowtime, dat later dit jaar in Nederland wordt gelanceerd.

Op creatief vlak heeft een aantal van zijn producties eeuwige roem geschaard onder de jeugdige fans, zoals Ex on the beach Double Dutch en The Roast met Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B. Maar Hols bracht ook de cult serie New Kids op de nationale tv, waardoor de makers een ware nationale hype werden. Met Spike en Bellator bracht hij kickboksen en MMA naar een breder publiek, met als hoogtepunt de afscheidspartij van Melvin Manhoef tegen Remy Bonjasky en de afscheidspartij van kickbokslegende Peter Aerts.

Rogier van de Paverd zal naast zijn rol als VP Ad Sales Central & Northern Europe and Asia de taak van Country Manager Benelux op zich nemen.

Bron: Paramount International/BM

Bericht delen