dinsdag 16 januari 2018

Manon Blaas nieuwe eindredacteur Zembla

Manon Blaas wordt de nieuwe eindredacteur van het journalistieke VARA-onderzoeksprogramma Zembla. Zij volgt Kees Driehuis op, die in de zomer van 2012 zijn functie neerlegde. Blaas was sindsdien al ad interim eindredacteur van het programma.

Blaas studeerde aan de School voor Journalistiek in Tilburg en werkte later  als redacteur bij TROS 2Vandaag (het huidige 1Vandaag). In 1999 kwam ze naar de VARA, waar ze werkte als researcher bij ZEMBLA. Ze maakte in die functie meerdere films die opzien baarden. Voor De Q-koorts-epidemie (2009) werd ze onderscheiden met De Tegel (onderzoeksjournalistiek), voor de film Vieze Ziekenhuizen ontving Blaas in 2009 zowel de Beeld en Geluid Award (Informatie) als De Loep (Onderzoeksjournalistiek). In 2012 maakte ze twee uitzendingen over De Verzuimpolitie, waar ze momenteel met Zembla-verslaggever Ton van der Ham een boek over schrijft.

Blaas: “Ik ben trots op het afgelopen seizoen. En heb er alle vertrouwen in om samen met mijn collega’s nog voor grote onthullingen te zorgen in Zembla. Het is een eer om deze rubriek de komende jaren te mogen leiden.”

VARA-mediadirecteur Frans Klein: “Manon heeft samen met haar topredactie een geweldig seizoen achter de rug. Zembla heeft opnieuw aangetoond hét journalistieke onderzoeksprogramma van Nederland te zijn. De uitzendingen Als ik dement ben wil ik dood, Stikken in het Paradijs (over de Shellfabriek op Curaçao) en Gif in de Cockpit, deel 2, beïnvloedden de maatschappelijke opinie over deze onderwerpen. Manon is de sturende kracht achter Zembla.”

Bron: VARA

Bericht delen