KRO-NCRV schrapt programma Jacobine Geel
maandag 12 september 2022

KRO-NCRV schrapt programma Jacobine Geel

Een teleurstelling voor KRO-NCRV presentatrice Jacobine Geel: de omroep heeft samen met de NPO besloten haar interviewprogramma Jacobine op 2 van de buis te halen.

KRO-NCRV gaat niet minder doen aan levensbeschouwing maar wil eerder meer gaan doen, maar dan niet alleen in praatprogramma’s. Daardoor is er geen ruimte meer voor Jacobine op 2 waarin de presentatrice wekelijks sprak met geestelijken, filosofen en denkers over actuele en spirituele thema’s.

Jacobine Geel mag nog een serie afscheidsafleveringen maken en kiest ervoor het positieve te benadrukken, zo meldt zij in een interview met Trouw: “Ik heb 23 jaar een eigen programma gehad, er is geen enkele reden om narrig te doen. Maar dit programma is zó verbonden met mij, het begon met Geel en eindigt met Jacobine op 2. Het afscheid van het programma voelt ook als afscheid van mij. Ik moet echt even resetten.”

Jacobines afscheid bestaat uit zes afleveringen van Jacobine op 2 met als overkoepelend thema ‘Geloven in’ (vrijheid, liefde en de toekomst). De eerste aflevering van de slotreeks is te zien op zondag 18 september om 17.10 uur op NPO 2.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen