Koen Weijland presenteert voetbal bij Viaplay
dinsdag 15 februari 2022

Koen Weijland presenteert voetbal bij Viaplay

Koen Weijland wordt het gezicht van Viaplay op het gebied van voetbal. Vanaf 5 maart presenteert hij de uitzendingen rondom de Bundesliga met als openingswedstrijd de kraker Bayern Munchen tegen Bayer Leverkusen. Naast de Bundesliga, is Viaplay vanaf augustus ook de thuisbasis van de grootste Europese competitie, de Premier League.

De 29-jarige Koen Weijland staat aan het begin van zijn carrière als centrale presentator van een voetbalprogramma, maar heeft ook al de nodige ervaring. Weijland was te zien langs de velden als verslaggever bij RTL 7 tijdens de grootste Europese voetbalwedstrijden en als presentator voor Eurosport bij de Olympische Spelen. De drievoudig Nederlands kampioen en voormalig nummer 1 van de wereldranglijst FIFA (E-sport) heeft daarnaast een groot aantal abonnees op YouTube.

Met de overstap naar Viaplay zet Koen Weijland dus een volgende stap als presentator. “De ambities van Viaplay zijn overweldigend en ik ben klaar om deze volgende stap te zetten in mijn carrière. Ik kan niet wachten om te beginnen en samen met het team van Viaplay de grote competities als de Bundesliga en Premier League naar de Nederlandse voetbalkijker te mogen brengen.”

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland, is blij met de komst van Weijland. “Koen is een veelzijdig talent én harde werker, die zich de afgelopen jaren stormachtig heeft ontwikkeld. Met zijn natuurlijke flair en kritische blik is hij een goede toevoeging aan ons presentatieteam. Onze focus lag op het samenstellen van een mix van ervaren professionals en de sterren van de toekomst en met Koen Weijland, Amber Brantsen en Anne-Marie Fokkens zijn we daar uitstekend in geslaagd.”

Alle wedstrijden uit de Bundesliga zijn vanaf 4 maart in zijn geheel te zien op Viaplay. In speelronde 25 staat er meteen een belangrijke wedstrijd op het programma. Koploper Bayern München neemt het thuis op tegen Bayer Leverkusen, de nummer drie in de tussenstand.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen