Kees van der Spek pakt oplichter aan die foto van Rob Geus gebruikte
woensdag 17 april 2024

Kees van der Spek pakt oplichter aan die foto van Rob Geus gebruikte

Kees van der Spek heeft een Britse oplichter aangepakt die een 76-jarige Zwitserse vrouw 70.000 euro afhandig had gemaakt. Dat liet de misdaadverslaggever dinsdag zien in het RTL 5-programma Oplichters Aangepakt!.

De oplichter gebruikte op een datingapp de foto van de Nederlandse presentator Rob Geus en benaderde ouderen. Geus had Van der Spek om hulp gevraagd nadat de zoon van de Zwitserse vrouw hen had benaderd. De zoon had de Nederlandse presentator online getraceerd. “De dame dacht dat ze met mij aan het chatten was, terwijl ik dat helemaal niet was”, zegt Geus.

Via een techexpert traceerde Van der Spek de oplichter, die in een buitenwijk van Londen bleek te wonen. De misdaadverslaggever reisde vervolgens met de zoon van de vrouw naar de Britse hoofdstad om de man te confronteren. Tijdens het gesprek, voor de deur van zijn woning, gaf de Brit snel toe dat hij de vrouw had opgelicht.

Van der Spek maakte met de oplichter de afspraak dat hij 30.000 van de 70.000 euro binnen een week zou terugbetalen. Tot die tijd houdt Van der Spek de dure auto van de man als onderpand.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen