Johnny de Mol keert nog niet terug in HLF8
vrijdag 22 juli 2022

Johnny de Mol keert nog niet terug in HLF8

Hélène Hendriks neemt ook na de zomer de dagelijkse talkshow HLF8 op SBS6 voor haar rekening, samen met Leonie ter Braak. Dat laat een woordvoerster van Talpa weten aan RTL Boulevard.

Vaste presentator Johnny de Mol legde eind april zijn werkzaamheden bij zijn SBS6-talkshow neer vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres.

Vanaf maandag 29 augustus start het nieuwe seizoen van HLF8 op SBS6. De presentatie ligt op maandag, dinsdag en woensdag in handen van Hélène Hendriks en op donderdag en vrijdag van Leonie ter Braak. “Johnny de Mol pakt zijn werkzaamheden weer op bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces”, aldus de woordvoerder.

Hélène viel al eerder in voor Johnny in HLF8, toen omdat hij ziek was. Ook Leonie nam afgelopen seizoen zijn plek een aantal keer over. Hélène zei eerder nog in Vandaag Inside dat ze ervan overtuigd was dat Johnny na de zomer weer zou plaatsnemen aan de talkshowtafel. “Dat gaat Johnny gewoon doen, naar mijn weten. Het is toch zijn programma?”, stelde ze afgelopen juni. “Volgens mij is er dan al een verhoor geweest en alles.”

Johnny kondigde aan het einde van een HLF8-uitzending eind april aan voorlopig met de presentatie te stoppen na een nieuwe beschuldiging van ongepast gedrag. “Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma”, zei de presentator toen. “Boven op de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit. Daardoor wordt het voor mij en de redactie onmogelijk om dit werk voort te zetten.”

De anonieme aangifte volgde op een eerdere aangifte van Johnny’s ex Shima Kaes, waarin zij hem beschuldigt van mishandeling tijdens hun relatie in 2015.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen