Jochem van Gelder maakt programma voor Omroep Gelderland
dinsdag 21 augustus 2018

Jochem van Gelder maakt programma voor Omroep Gelderland

Jochem van Gelder is binnenkort te zien met een nieuw programma bij Omroep Gelderland: Van Gelder’s Grijs. In de serie gaat Van Gelder in gesprek met bekende en onbekende ouderen over hoe het is om ouder te worden en oud te zijn. Want wat doe je als je gedachten jong blijven, maar je haren grijs worden?

Van Gelder zit bijna 30 jaar in het vak. Hij werkte ruim 20 jaar voor de NCRV, waar hij onder meer tien jaar lang het programma Praatjesmakers presenteerde. Daarin sprak hij met kinderen over alledaagse, maar ook bijzondere onderwerpen. Op deze wijze staan nu ook ouderen centraal in Van Gelder’s Grijs.

Het programma is opgenomen in verschillende Gelderse zorginstellingen. Van Gelder gaat het gesprek aan met een aantal bewoners over zeer uiteenlopende onderwerpen. Wat houdt hen bezig? Wat willen ze nog bereiken? Hoe belangrijk is je uiterlijk? Hoe kijk je aan tegen geloof, dood en liefde? Daarnaast speelt Jochem in iedere uitzending de Ken-je-kleinkind-quiz. Hij verrast een bewoner met uitspraken van zijn of haar kleinkinderen. Wat vinden zij van hun oma en hoe goed kennen ze elkaar? Dat levert zeer verrassende reacties op.

Van Gelder’s Grijs is vanaf 4 september iedere dinsdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland en wordt daarna ieder uur herhaald.

Bron: Omroep Gelderland/BM

Bericht delen