Jan Slagter positief over Vandaag Inside
maandag 5 december 2022

Jan Slagter positief over Vandaag Inside

Nogal wat mensen zijn gevallen over wat Omroep MAX-directeur Jan Slagter onlangs heeft gezegd in de Kees Lunshoflezing in Nieuwspoort Den Haag. Daar had hij het over talkshows op de Nederlandse televisie (iedere dag zes) en hun onderlinge verschillen.

Zo vergeleek hij bijvoorbeeld Op1 met Vandaag Inside qua publiek dat deze praatprogramma’s bereiken. Dat leidde tot kritiek en Jan Slagter reageert daarop in onderstaande column.

‘Ik vertelde mij er zorgen over te maken dat Op1 er niet in slaagt de lager opgeleide kijkers te bereiken. In tegenstelling tot Vandaag Inside; zij bereiken een publiek dat Op1 niet bereikt. De berichtgeving over die lezing in de media leidde tot verontwaardiging onder kijkers én de mannen van VI.

Denigrerend vond men het. Johan Derksen deed het voorkomen of ik gezegd zou hebben: “Er kijken alleen maar domoren naar VI.” Maar dit berust toch echt op een misverstand. Ik ben groot fan van VI en kijk er graag naar. Ik vind het juist zo knap dat zij óók de mensen weten te bereiken die niet meer zoveel naar de NPO kijken.

VI heeft dus een heel breed kijkerspubliek, breder dan de talkshows op de NPO. Ik betreur het dat dit anders is opgevat door de mannen van VI. Dus toen Derksen opmerkte: “Er spreekt jaloezie uit”, sloeg hij de spijker op de kop!’

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Bericht delen