Het Sinterklaasjournaal maandag van start
zaterdag 5 november 2022

Het Sinterklaasjournaal maandag van start

Maandag 7 november start Het Sinterklaasjournaal (NTR) weer. De belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) te zien, tot 5 december, het heerlijk avondje.

Dieuwertje Blok is het vertrouwde gezicht in de studio, Jeroen Kramer en Rachel Rosier zijn de verslaggevers op locatie. In mei dit jaar maakte de NTR bekend dat de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar in Hellevoetsluis zal zijn. Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis zal de Goedheiligman en zijn Pieten op zaterdag 12 november verwelkomen in de stad aan het Haringvliet.

De NTR doet 12 november rechtstreeks verslag van de intocht vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3). Vanaf maandag 7 november om 18.00 uur is dagelijks in Het Sinterklaasjournaal te zien hoe het Sinterklaas en zijn Pieten vergaat op weg naar Hellevoetsluis én hoe Hellevoetsluis zich voorbereidt op de intocht.

Bekroning
Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury schreef: ‘Al twintig jaar lang zorgen Ajé Boschhuizen en zijn NTR-team voor kwalitatief hoogstaand kinderdrama, met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders.’

Op zapp.nl zijn zowel Het Sinterklaasjournaal als de landelijke intocht met gebarentolk te volgen. Alle uitzendingen met gebarentolk zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl.

Op BVN is Het Sinterklaasjournaal te kijken voor mensen die buiten Nederland wonen. Vanaf 7 november zendt BVN Het Sinterklaasjournaal elke dag uit om 18.20 uur (Nederlandse tijd). De intocht is bij BVN op 12 november te volgen vanaf 13.00 uur (Nederlandse tijd).

Bron: NTR/BM

Bericht delen