HALAL verwelkomt Ruby Deelen als Head of Documentary
donderdag 2 maart 2023

HALAL verwelkomt Ruby Deelen als Head of Documentary

Ruby Deelen, hiervoor eindredacteur bij de VPRO, gaat de documentairetak van HALAL leiden. Olivia Sophie van Leeuwen, voormalig Head of Documentary en partner van HALAL, gaat zich richten op het ontwikkelen van internationale documentaire projecten.

In haar nieuwe rol als Head of Documentary zal Ruby Deelen de ontwikkeling en productie van documentaire films en series overzien en hiermee het bestaande documentaireteam uitbreiden.

Olivia Sophie van Leeuwen, voormalig Head of Documentary en partner van HALAL: “Soms kom je iemand tegen die zo getalenteerd is, dat je weet dat het tijd is om plaatste maken. Ruby is kritisch, analytisch, creatief en een echte smaakmaker. Ze is een natuurlijke leider die bergen kan verzetten. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Ruby. Na acht jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de documentaire-afdeling van HALAL is het tijd om me toe te leggen op de ontwikkeling van internationale documentaire projecten. Dit besluit past bij de nationale en internationale ambities van HALAL om kwalitatief hoogwaardige films en series te produceren die de grenzen opzoeken, die in lijn zijn met de tijdgeest en die een breed publiek aanspreken én bereiken.”

Ruby Deelen, Head of Documentary HALAL: “HALAL is een dynamisch en toonaangevend productiehuis dat steeds weet te verrassen. In smaak, in ambitie, in durf en in onderwerpkeuze. De combinatie van inhoudelijk, filmisch en toegankelijk spreekt me aan en past bij wat ik voor ogen heb. In deze complexe en uitdagende tijd hoop ik documentaires te maken waar mensen door worden geraakt, geboeid en geprikkeld. Ik geloof dat er meerdan ooit behoefte is aan verhalen die verbinden, verhalen waar mensen zich begrepen doorvoelen en waar men hoop uit kan putten. Urgente films en series met een sterke maatschappelijke waarde die hun weg naar het juiste publiek weten te vinden. Ik kan dan ook niet wachten om bij HALAL aan de slag te gaan en om samen met het team projecten te realiseren die de status quo bevragen en die de stemmen van deze generatie laten horen.”

Aankomende documentaireprojecten van HALAL zijn: Blozende Oortjes, de jeugddocumentaire-serie over liefde en seks van Sophie Dros, Where We Belong, de documentaire van Susanne Opstal over Grace Phelps-Roper, Future Me, de hybride film van Vincent Boy Kars en de eerste Nederlandse documentaireserie voor Viaplay over artiest S10 van Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis.

Bron: HALAL/BM

Bericht delen