Grootste Kerstboom straalt vanaf 10 december
vrijdag 25 november 2022

Grootste Kerstboom straalt vanaf 10 december

Op 10 december om kwart voor zeven ’s avonds gaan de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein opnieuw aan. De in kerstverlichting gehulde Gerbrandytoren is tot en met donderdag 6 januari te bewonderen.

Om zes uur start het ontstekingsfeest, met onder andere optredens van lokale talenten Melanie Ryan en DJ Sem. De hoofdact wordt gevormd door de bekende zanger Xander de Buisonjé. Al sinds dit voorjaar is het bestuur van de Stichting De Grootste Kerstboom druk in de weer om de ontsteking mét een feest te realiseren. Zoals vaker in de historie van de ‘boom’, was dat ook nu weer niet eenvoudig.

Voorzitter Ghita van der Kraan: “Als gevolg van inflatie zijn onze kosten gestegen. Bovendien moest een aantal sponsoren om begrijpelijke redenen afhaken. Gelukkig hebben we ook een flink aantal bedrijven en particulieren bereid gevonden sponsor of donateur te worden. De Grootste Kerstboom heeft een groot draagvlak in IJsselstein en ver daarbuiten.”

Vanaf dinsdag 29 november worden de 120 energiezuinige Osram HQL-ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen. Dit project is, als alles meezit, begin december afgerond waarna op zaterdag 3 december het toplicht wordt geïnstalleerd op een hoogte van circa 350 meter. Professionals van Volker Wessels Telecom en Ampco Flashlight Rental zullen deze klussen klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Bron: De Gelderlander/BM

Bericht delen