Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij de NOS
maandag 22 mei 2023

Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij de NOS

Gerrit Hiemstra stopt na bijna 25 jaar als weerman bij de NOS. Hij wil een nieuw bedrijf beginnen voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat laat de NOS maandag weten.

“Ik heb veel gesproken over klimaatverandering”, vertelt de 61-jarige Hiemstra. “Nu wil ik er echt iets aan gaan doen.” De meteoroloog wil zich richten op klimaatneutraal en biobased bouwen.

Hiemstra studeerde in 1986 af aan de Universiteit van Wageningen. Als jonge meteoroloog begon hij bij Meteo Consult en werkte hij voor de landbouwsector. Later trad hij in dienst bij het KNMI. Sinds 1998 verzorgde Hiemstra de weerberichten bij de NOS. Eerst viel hij daar in voor vaste krachten zoals Erwin Kroll. Later werd hij zelf het vaste gezicht. In september presenteert Hiemstra zijn laatste weersverwachting. De NOS zoekt intussen nog naar een opvolger.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann: “Gerrit is voor de kijker een vaste waarde geworden die zonder opsmuk het weer brengt in het NOS Journaal, en die de laatste jaren ook online en op sociale media met zijn kennis over het klimaat een snaar weet te raken bij een nieuwe generatie. We gaan Gerrit en zijn vakmanschap ontzettend missen.”

Bron: NOS/Nu.nl/BM
Foto: Cheeseworks/Omrop Fryslân

Bericht delen