Pim Fortuyn Prijs voor Fidan Ekiz
donderdag 20 mei 2021

Pim Fortuyn Prijs voor Fidan Ekiz

Fidan Ekiz is dit jaar de winnaar van de Pim Fortuyn Prijs. De tv-presentatrice en columniste krijgt de onderscheiding omdat ze ‘een scherpe denker, spreker en schrijver, dapper, taboedoorbrekend en een voorbeeldige opiniemaker is’, aldus de jury.

Ekiz ‘is niet bang om moeilijke thema’s te bespreken die we liever niet willen bespreken omdat ze pijn doen en ons confronteren met onze vooroordelen en inconsistenties’ en ze doet dat ‘kritisch en respectvol’, ook als het gaat om ‘spannende thema’s zoals diversiteit, emancipatie van nieuwkomers en de emancipatie van vrouwen’.

De prijs is vernoemd naar de in 2002 doodgeschoten politicus Pim Fortuyn en wordt ieder jaar toegekend aan opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord, taboes durven doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat.

Vorig jaar won programmamaker Jort Kelder de Pim Fortuyn Prijs. Fidan Ekiz is de presentatrice van De Vooravond, het BNNVARA-programma dat sinds 15 februari weer elke werkdag te zien is op NPO 1.

Bron: AD/BM

Bericht delen