Formule 1-pitreporter Stéphane Kox stopt bij Viaplay
maandag 2 januari 2023

Formule 1-pitreporter Stéphane Kox stopt bij Viaplay

Stéphane Kox stopt als pitreporter bij de Formule 1. De Eindhovense laat aan De Telegraaf weten dat ze heeft besloten haar contract niet te verlengen en per direct vertrekt bij Viaplay.

De 29-jarige Kox was afgelopen seizoen voor het eerst actief als pitreporter in de Formule 1. Daarvoor was Jack Plooij namens Ziggo de verslaggever die de interviews hield in de pitsstraat. Hij ging niet mee naar Viaplay, dat sinds afgelopen seizoen de uitzendrechten van de Formule 1 heeft.

“Ik heb het met veel plezier gedaan, met een superleuke groep mensen en ook heel veel geleerd”, reageert Kox. “Het kwam echt als een verrassing toen ik ruim een jaar geleden werd benaderd door Viaplay. Ik was toen net met mijn master in rechten begonnen en racete zelf nog.”

“Hoe leuk het afgelopen jaar ook was, heb ik gemerkt dat mijn ambitie toch ligt bij die rechtenstudie en het racen. Daar wil ik me weer op gaan focussen. Ik vind het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven, zoals ik dat ook tijdens mijn televisiewerk heb proberen te doen.”

Kox is de dochter van coureur Peter Kox. Samen rijden ze over twee weken de 24 Uur van Dubai. Wie de nieuwe pitreporter van Viaplay wordt, is nog niet bekend. Het nieuwe Formule 1-seizoen begint in het eerste weekend van maart met de Grand Prix van Bahrein.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen