Fictieserie Outer Space bij VPRO
dinsdag 31 oktober 2023

Fictieserie Outer Space bij VPRO

Een felle lichtstreep aan de donkere hemel. De aarde trilt. Flevoland is in lockdown door een mysterieuze meteorietinslag… Wat als je erachter komt dat onder de provincie een ruimteschip verborgen ligt?

De jonge hoofdpersonen in de VPRO Jeugd-fictieserie Outer Space gaan op onderzoek uit. Elk op hun eigen manier zoeken zij naar de waarheid rondom de vraag: is er buitenaards leven, en zo ja, waarom wordt dit dan verborgen gehouden? De serie is vanaf maandag 6 november te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

De eerste Nederlandse TikTok-serie voor jongeren Outer Space 1 scoorde eerder met meer dan 900.000 views, 150.000 likes en 5300 followers erg goed. Nu komt er dus een vervolg op YouTube met in de hoofdrol de 13-jarige Ties Hylkema. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Rosa van Leeuwen, Yèray Topcu, Lily Apituley en Sofia van Ditzhuijzen.

Naast het YouTube-kanaal van NPO Zapp wordt er ook extra geïntegreerde content gemaakt voor TikTok en Instagram, zoals video’s over hoe je moet overleven in een prepkelder en reporter Kees (Stijn Saman) die op zoek gaat naar de waarheid rondom buitenaards leven.

Over de makers
Producent For You Studio is de nieuwe studio van Anjali Taneja en haar partner Michiel Groeneveld. Samen met een gepassioneerd team creëren en begeleiden zij hun projecten van begin tot eind. Taneja was eerder verantwoordelijk voor onder andere de tv-series Het Huis Anubis, Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden en de film Hart Beat. De regie is in handen van Aidan Vernee en Outer Space is vanaf het begin bijgestaan door Erwin Van Den Eshof.

Bron: VPRO/BM
Foto: For You Studio (Sofia van Ditzhuijzen, Rosa van Leeuwen, Lily Apituley, Yèray Topcu, Ties Hijlkema)

Bericht delen