Feyenoord–Ajax live op ESPN 1
zondag 22 januari 2023

Feyenoord–Ajax live op ESPN 1

Zondagmiddag is de klassieker in de Eredivisie tussen Feyenoord en Ajax live te zien op ESPN 1. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Het is de eerste keer dat Steven Berghuis terugkeert in een volle Kuip sinds zijn transfer van Feyenoord naar Ajax.

Feyenoord staat momenteel bovenaan, Ajax op de derde plek. Feyenoord – Ajax wordt voor het eerst in jaren weer met publiek gespeeld. Dit was in de voorgaande jaren niet mogelijk vanwege coronamaatregelen. De sfeer rond de wedstrijd is geladen. Hoewel supporters uit Amsterdam in voetbalstadion De Kuip niet welkom zijn, worden grootschalige veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn er rondom het hele veld metershoge netten opgesteld. Het gevolg van de maatregel is dat niet alleen in het stadion maar ook tijdens de tv-uitzending palen en netten in beeld te zien zullen zijn die het zicht belemmeren.

“Het is betreurenswaardig dat zo’n verregaande maatregel nodig wordt geacht tijdens een van de mooiste wedstrijden van het jaar”, zegt Maarten van Rooijen, woordvoerder van ESPN. “Maar veiligheid dient altijd voorop te staan, dus we gaan ons uiterste best doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan en de impact voor de kijkers thuis zoveel als mogelijk te beperken. Maar dat het gevolgen heeft voor de kijkervaring lijkt helaas onontkoombaar.”

ESPN 1
De wedstrijd is vanaf 14.30 uur te volgen op ESPN 1. Deze zender is bij vrijwel alle televisie-aanbieders te zien in het digitale basispakket. Een uitgebreide voorbeschouwing met Milan van Dongen, Hans Kraaij Jr. en Kees Kwakman is vanaf 13.30 uur te bekijken op ESPN 4. Voor dit kanaal is echter een aanvullend abonnement nodig. Een samenvatting is kort na de wedstrijd online te zien bij de NOS en vanaf 19.00 uur in Studio Sport op NPO 1.

Radio
Via de radio is de wedstrijd te volgen via onder andere NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 en Radio Rijnmond Sport op Radio Rijnmond.

Bron: Mediamagazine/ESPN/BM

Bericht delen