Feestmaand bij Zappsport
dinsdag 27 september 2022

Feestmaand bij Zappsport

Er is reden voor feest, want AVROTROS-jeugdprogramma Zappsport bestaat 20 jaar. Iedere zaterdag- en zondagochtend in oktober is er een speciale programmering te zien.

Presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker nemen het bijvoorbeeld op tegen 20 kinderen, BN’ers strijden tegen elkaar en groep 8’ers dagen hun docenten uit. Ook zijn er door heel Nederland Zappsport tassen verstopt met verschillende sportgerelateerde prijzen.

Vast gezicht van Zappsport Ron Boszhard presenteert het succesvolle programma al sinds 2005 en onthult het geheim van het langstlopende sportprogramma voor jeugd: “Zappsport bestaat om kinderen te motiveren om te bewegen en kennis te laten maken met sport en topsporters. Zappsport is er voor iedereen, ongeacht hun kennis, sportiviteit en thuissituatie. Zoals bij het project het Zwemteam waarbij we kinderen de kans hebben gegeven hun zwemdiploma te halen waarvan de ouders de financiële middelen er niet voor hadden. Maar ook tijdens het vaste onderdeel The Battle krijgen alle kinderen een eerlijke kans om mee te doen.”

Bijzondere battles
Iedere zaterdag staat in teken van atypische battles. 20 kinderen dagen voor de allereerste keer in de Zappsport geschiedenis de presentatoren uit voor een spannende battle, Boer Ayoub en actrice en zangeres Gioia Parijs loodsen hun teams tijdens een ‘VIP battle’ over een Wipe out parcours en leraren uit Rotterdam storten zich op een Obstacle Run tijdens een battle tegen hun leerlingen uit groep 8.

Jong en oud klimmen over muren, gaan onder obstakels door en vooral door de bagger heen. Ook wordt er met bekende YouTubers een digitale sport uitgeoefend: Hado sports. Ook wel trefbal in augmented reality genoemd. En kinderen van de Edamse Voetbal Club dagen hun ouders, trainers en zelfs opa uit voor een stevig potje voetbal. Broertjes Walid en Bilal Ould-Chikh, die spelen voor FC Volendam, trainen de teams. Wie gaan er met de felbegeerde prijzen vandoor?

Niet alleen de kinderen, BN’ers of ouders die meedoen aan Zappsport hebben kans op een prijs, maar heel Nederland krijgt deze mogelijkheid. Door heel het land zijn tassen met prijzen verstopt. Wie de tas vindt, mag ‘m houden! Houd hiervoor het Instagram– en YouTube-account van Zappsport in de gaten. Zappsport is iedere zaterdag en zondag rond 08.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Elvin Boer/AVROTROS

Bericht delen