Woensdag 17 januari 2018

Eurosport verwerft uitzendrechten Wimbledon

Sportzender Eurosport heeft de uitzendrechten van Grand Slam Wimbledon verworven, voor 16 landen waaronder Nederland. Met de aankoop completeert Eurosport, in Nederland en België opererend onder de vlag van Discovery Networks, haar tennis Grand Slam-kwartet.

Wimbledon is het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Met sinds jaar en dag de Australian Open, Roland Garros en de US Open al in portfolio, kan Eurosport zich de komende jaren dus ‘Home of Grand Slam Tennis’ noemen.

De overeenkomst met The All England Club behelst de televisie- en digitale rechten van drie Wimbledon edities (van 2017 tot en met 2019) en betekent een uitbreiding van de bestaande afspraken, die de exclusieve uitzendrechten van Wimbledon in België, Oekraïne en Rusland betroffen.

Alco de Jong, VP Country Manager van Discovery Networks Benelux, is blij met de acquisitie: “Met deze aankoop wordt toch een mooi plaatje compleet. Tennis is al jaren een van onze pijlers, maar nog nooit was die cirkel echt rond. Dat is nu verleden tijd.”

Bron: Discovery Networks Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen