EO-programma Ook Hier over racisme ook volgende week op NPO 2
vrijdag 12 juni 2020

EO-programma Ook Hier over racisme ook volgende week op NPO 2

Sinds afgelopen maandag is het programma Ook Hier te zien op NPO 2. Het programma waarin ervaringen van Nederlanders met racisme te zien zijn maakt veel reacties los. Maandag ging het programma van start met 163.000 kijkers en woensdag was dat gestegen tot 357.000 kijkers.

De actualiteit, urgentie en die reacties zijn voor de EO en NPO reden om ook volgende week elke werkdag een aflevering uit te zenden. Dat zal dagelijks plaatsvinden om 21.15 uur op NPO 2. Op sociale media worden via #ookhier ook ervaringen gedeeld.

In het programma laat presentator Dwight van van de Vijver ervaringen horen van Nederlanders die te maken krijgen met racisme. Zoals die van Marcello, die als scheidsrechter op het voetbalveld keer op keer te maken krijgt met racisme. Jurist en schrijver Murat Isik werd in zijn klas steevast schoonmaker genoemd.

EO-directeur Arjan Lock is blij met de verlenging: “We zijn ons ervan bewust dat we als Evangelische Omroep heel divers zijn en zowel mensen vertegenwoordigen die geraakt zijn door racisme en discriminatie als mensen die er bewust of onbewust aan hebben bijgedragen. De verhalen in Ook Hier zijn vaak pijnlijk en doen ons misschien ongemakkelijk voelen. We hopen dat dit programma mensen aanzet om ook zelf in de spiegel te kijken en hen moed geeft om het échte gesprek met elkaar aan te gaan.”

Voor Frans Klein, directeur video NPO, laat Ook Hier de meerwaarde van de publieke omroep zien: “In het EO-programma Ook Hier krijgt racisme een gezicht door echte mensen te laten zien die hun ervaringen met dit onderwerp op hun eigen manier en met hun eigen woorden delen en zo een nieuw licht op de op dit moment gaande discussie schijnen. Ook Hier is daarmee een uitstekend voorbeeld van hoe de Nederlandse publieke omroep in staat is om een maatschappelijk urgent thema als racisme op een relevante én menselijke manier weer te geven en inzichtelijk te maken.”

Bron: EO/BM

Bericht delen