Data als Kans: cursusreeks voor onderzoeksjournalisten
woensdag 2 november 2022

Data als Kans: cursusreeks voor onderzoeksjournalisten

In januari 2023 start de derde editie van Data als Kans, een cursusreeks die zich focust op hoe onderzoeksjournalisten grootschalige multimediale databronnen kunnen benutten in hun research.

Het traject bestaat uit vier modules die worden verzorgd door experts van Beeld & Geluid, Bellingcat en ANP. Data als Kans vindt plaats bij Beeld & Geluid Den Haag.

Data als Kans is een cursusreeks voor onderzoeksjournalisten werkzaam voor uiteenlopende (nieuws)media. Deelnemers hebben een drive om binnen hun redacties het gebruik van datasets en data-analyses te intensiveren en daarmee bijzondere journalistieke producties te maken.

Na afronding van het programma begrijp je de mogelijkheden en beperkingen van state-of-the-art multimedia zoektechnieken en het gebruik van artificiële intelligentie hierbij. Je leert methoden en technieken om deze data te analyseren, interpreteren, visualiseren en vertalen naar nieuwswaarde en kun je aan de hand van cases opgedane kennis en vaardigheden vertalen naar de beroepspraktijk en eventueel een publicatie.

Je verwerft de kennis en vaardigheden om binnen de organisatie waar je voor werkt de meerwaarde van datagedreven onderzoek aan de dag te leggen. Je kunt aan anderen duidelijk maken hoe datagedreven onderzoek ingezet kan worden en welke methoden, tools en vaardigheden daarbij nodig zijn.

De deadline voor aanmelding is 30 november, zie hier alle informatie.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen