Cross Media Café over Virtual Production
maandag 7 november 2022

Cross Media Café over Virtual Production

Op dinsdag 22 november organiseert Media Perspectives in samenwerking met Beeld & Geluid een nieuw Cross Media Café, met als thema Virtual Production.

Steeds meer onderdelen van videoproductie worden digitaal en daarmee verandert de manier van produceren zelf ook. Een voorbeeld hiervan is Virtual Production. In Nederland zijn inmiddels diverse Virtual Production-studio’s te vinden.

In zo’n studio toont een groot LED-scherm een filmset die wordt gemaakt in een game engine. De game engine is dan weer gekoppeld aan de camerabewegingen. Deze opzet wordt gebruikt om locaties te laten zien die slecht bereikbaar of toegankelijk zijn, of die niet (meer) bestaan. Deze aanpak verandert echter ook het pre-productieproces. Anders dan bij een green screen-opzet, ziet de presentator of acteur zelf ook de video-omgeving en kan daarin interacteren.

In dit Cross Media Café spreken we pioniers op het gebied van Virtual Production en gaan we in op mogelijkheden voor de media-industrie.

Sprekers
Laurens Vreekamp, Auteur van The Art of AI – die ons zal bijpraten over de ontwikkelingen op het gebied van AI en allerlei video-toepassingen

Pim de Bilde, Oprichter Iron Films in Eindhoven, een productiestudio waar veel commercials worden opgenomen

Idse Grotenhuis, Creative Producer van Goede Tijden Slechte Tijden, en initiatiefnemer van Readyset Studios in Amsterdam

Xer Holsheimer, Uitvoerend producent bij Fiction Valley, een drama producent met vele titels

Carlos Pereira Santos, R&D Coordinator bij BUAS (Breda University of Applied Sciences), de eerste opleiding in Europa met een Extended Reality (XR) stage

Max van den Camp, Product Specialist Graphics & Augmented Reality bij NEP, vertelt over virtual production en game-engine-mogelijkheden in een internationaal perspectief

De bijeenkomst bij Beeld & Geluid duurt van 15.30 – 17.00 uur. Er is geen pauze tussendoor. Vanaf 17.00 uur is er voor de fysieke bezoekers een gezellige netwerkborrel.

Aanmelden is hier mogelijk. Het Cross Media Café kan zowel online als fysiek worden gevolgd. Dat is in beide gevallen gratis.

Bron: Media Perspectives/BM

Bericht delen