Cross Media Café over Immersive media
dinsdag 28 mei 2024

Cross Media Café over Immersive media

Wat gaat immersive de mediasector bieden? Hoe gaat de Creative Industries Immersive Impact Coalition (CIIIC) de ontwikkeling van Immersive Experiences (IX) in de creatieve sector een boost geven? In het komende Cross Media Café op maandag 10 juni (gratis) in Beeld & Geluid spreken we met pioniers, makers en de mensen achter CIIIC.

De media- en entertainmentindustrie verkent al geruime tijd de grenzen van wat mogelijk is met XR, de parapluterm voor AR, VR en MR. De manieren waarop we content consumeren en creëren worden opnieuw gedefinieerd, van interactieve films, videogames gebaseerd op tv-series tot en met live events die zich afspelen in virtuele werelden.

Nu er via CIIIC vele miljoenen beschikbaar komen voor de ontwikkeling van IX in de creatieve sector, lijkt het een goed moment om eens stil te staan bij de term ‘Immersive’.

Sprekers: Joris Weijdom (HKU), Niels Sneyers (The Virtual Playcourt), Roy Gerritsen (y=f(x)lab), Sabrina Verhage (Tellart), Rufus Baas (OASIS en XR Lab), Jann de Waal (Topteam Creatieve Industrie), Johan Oomen (Beeld & Geluid) en Annet Kloprogge (ROM Utrecht).

Het Cross Media Café over Immersive media vindt plaats op maandag 10 juni, van 15.00 – 16.30 uur bij Beeld & Geluid in Hilversum. Gratis tickets zijn hier te reserveren.

Het Cross Media Café wordt mogelijk gemaakt door Beeld & Geluid en Media Campus NL.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen