Cinekid Festival opent 13 oktober met première van Captain Nova
dinsdag 8 juni 2021

Cinekid Festival opent 13 oktober met première van Captain Nova

Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst.

Cinekid is vanaf dit jaar een landelijk festival met een nieuwe hoofdlocatie bij Pathé Amsterdam Noord en festivals in het hele land. Naast premières van (inter)nationale films en series is Cinekid van 13 – 31 oktober ook dé plek om op ontdekking te gaan in het MediaLab. Zo zijn er dagelijks masterclasses, workshops, en zijn er tal van bijzondere activiteiten zoals meet & greets.

Captain Nova
Cinekid is sinds de ontwikkeling van het filmproject bij Captain Nova betrokken. De eigentijdse jeugdfilm werd al in 2018 geselecteerd voor Cinekid’s Junior Co-production Markt. Dit jaar dingt Captain Nova mee naar de Cinekid Leeuwen in twee competities: Beste Kinderfilm Competitie en Beste Nederlandse Kinderfilm Competitie.

Derk-Jan Warrink van producent Keplerfilm: “We zijn vereerd dat ’s werelds grootste kinderfilmfestival onze Nederlandse jeugdfilm Captain Nova heeft uitgekozen als openingsfilm 2021. Captain Nova is de allereerste spannende sci-fi Nederlandse familiefilm ooit en is bedoeld om een groot publiek te vermaken, op het puntje van de stoel te brengen en bovendien bij de jonge generatie een zaadje planten over de gevolgen van klimaatverandering.”

Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova (Kika van de Vijver) wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas (Marouane Meftah) die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Captain Nova is gemaakt door Maurice Trouwborst en Lotte Tabbers. De film is vanaf 1 december ook in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bron: Cinekid/BM

Bericht delen