Blijft Avastars te zien op primetime?
dinsdag 28 februari 2023

Blijft Avastars te zien op primetime?

Het nieuwe SBS6-programma Avastars zal voorlopig gewoon op vrijdagavond om 20.30 uur worden uitgezonden, heeft een woordvoerder van de zender desgevraagd aan het ANP laten weten. Het programma ging afgelopen vrijdag van start met slechts 304.000 kijkers, niet genoeg voor een plek in de top 25 van best bekeken programma’s.

“Vanzelfsprekend hadden we voor deze eerste uitzending van dit vernieuwende project op meer gehoopt”, laat Talpa in een reactie weten. “We zijn binnen Talpa Network constant bezig met de ontwikkeling van nieuwe ideeën, concepten en programma’s. De uitkomst hiervan blijft tot op zekere hoogte onvoorspelbaar; vooral bij een programma waarvan de technologie nog niet eerder op de Nederlandse televisie te zien is geweest.”

In Avastars treden virtuele personages op, gecreëerd door een danser en zanger. De duo’s zorgen voor het geluid en de bewegingen van de door een computer geanimeerde artiest. De presentatie van het programma is in handen van Kalvijn en de jury bestaat uit Nicky Romero, Nick Schilder, Simon Keizer en Dan Karaty.

Eerder greep SBS6 wel in bij het programma De NIX Factor. Dat programma werd aanvankelijk zaterdag op primetime uitgezonden, maar werd al na de eerste aflevering verplaatst omdat het slechts 223.000 kijkers trok. De show die door Donnie wordt gepresenteerd is nu op zaterdag na afloop van Shownieuws om 23.50 uur te zien bij de zender.

Zie ook het artikel De grensverleggende techniek achter Avastars.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen