Bijna acht miljoen kijkers zien uitschakeling Oranje in halve finale EK
donderdag 11 juli 2024

Bijna acht miljoen kijkers zien uitschakeling Oranje in halve finale EK

De verloren halve finale van Oranje tegen Engeland op het EK voetbal heeft woensdagavond 7,8 miljoen kijkers getrokken. Ongeveer 6,9 miljoen mensen zagen de wedstrijd live op tv.

Dat bevestigt het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Ongeveer 6,9 miljoen mensen keken de wedstrijd live op tv, ongeveer 895.000 mensen via de stream van de NOS. De onlinecijfers kan NMO niet bevestigen, omdat de NOS die zelf bijhoudt.

De halve finale was de best bekeken wedstrijd van het Nederlands elftal op dit EK. Eerder was dat de kwartfinale tussen tegen Turkije, waar 6,3 miljoen mensen naar keken.

Eerdere halve finales van Oranje werden iets beter bekeken dan de wedstrijd van woensdag tegen Engeland. De EK-wedstrijd tegen Portugal in 2004 trok 8,5 miljoen kijkers, net als het het WK-duel met Uruguay in 2010. In 2014 keken er 9,1 miljoen mensen naar de halve finale tegen Argentinië op het WK.

Oranje verloor de wedstrijd tegen Engeland met 2-1 door een goal in de negentigste minuut. De Engelsen spelen zondagavond de finale tegen Spanje.

Bron: Nu.nl/BM
Video: NOS
Foto: Virgil van Dijk

Bericht delen