Big Brother gaat 9 januari weer van start
dinsdag 3 januari 2023

Big Brother gaat 9 januari weer van start

Big Brother keert volgende week terug met een nieuw seizoen. En daarin is alles anders: de bewoners starten namelijk met een prijzenpot van € 100.000,-. Er is een nieuwe host en ook een anders uitziend huis.

Big Brother is vanaf maandag 9 januari elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5 en 24/7 te volgen via twee Videoland-livestreams. De liveshow Big Brother: Live is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5. De hosts zijn Geraldine Kemper en Tatyana Beloy.

Big Brother blijft onvoorspelbaar en dus is ook dit seizoen alles weer anders. In het huis is een doorzichtige kluis aanwezig met daarin de jackpot van € 100.000, die de deelnemers gedurende het spel kunnen beïnvloeden. Dat is niet het enige geld waar zij mee te maken krijgen: ze zullen namelijk ook geld moeten verdienen voor ín het huis.

Met deze Big Brother coins kunnen de bewoners luxe items bemachtigen. Daarnaast zullen de bewoners elke week strijden voor de Power of Nomination. Dat kan in de bekende gameroom binnen zijn, maar ook in de nieuwe gameroom buiten. Ook anders dit jaar is een nieuwe, geheime kamer in het Big Brother huis, waar de bewoners individueel zullen strijden voor een belangrijke, mysterieuze prijs.

Kleur is dit seizoen het thema en kunstenaar Frank Visser kreeg de opdracht om het huis om te toveren in een warm en uitgesproken kleurenpalet. Frank: “Ik ben gefascineerd door hoe kleuren samenwerken en dus was deze restyling een uitgelezen opdracht voor mij. Ik heb vooral veel gebruik gemaakt van contrasten.”

Big Brother wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland, een label van Banijay Benelux.

Credits
Opdrachtgever: RTL 5, Goplay BE
Productiebedrijf: EndemolShine Nederland
Producent: Rob van der Vleugel
Gedelegeerd producent: Céleste Verstraete
Uitvoerend producent: Milko Spee
Eindredactie: Tybalt Lambrecht
Redactie: Richard Schoot Uiterkamp
Regie: Margot Bralds
Montage: David Verweij
Licht: De Lichtmacht
Geluid: Film Partners
Presentatie/cast: Geraldine Kemper, Tatyana Beloy
Voice-over: Geraldine Kemper, Tatyana Beloy
Faciliteiten: Film Partners
Lengte (in minuten): 43
Aantal afleveringen: 60
Aantal draaidagen: 63
Locatie: Amsterdam
Gedraaid op (camera): Panasonic
Datum eerste uitzending: 9 januari, 20.30 uur, RTL 5

Bron: RTL Nederland/EndemolShine Nederland/BM
Foto: Wesley de Wit/RTL

Bericht delen