Anouk Kamminga versterkt managementteam Scenery
donderdag 15 juni 2023

Anouk Kamminga versterkt managementteam Scenery

Mediabedrijf Scenery kondigt vandaag de komst aan van Anouk Kamminga, op dit moment een van de hoofdredacteuren bij de VPRO.

Per 1 oktober gaat Anouk als Head of Non-Scripted het managementteam van Scenery versterken, dat bestaat uit Isidoor Roebers (Oprichter/Producent), Lea Fels (Partner/Producent) en Naique Tanate (Strategy Director). Samen bepalen zij de koers van het bedrijf, waarbij Anouk met haar onderscheidende visie en sterke leiderschapskwaliteiten tevens een cruciale rol gaat spelen bij het waarborgen van de continuïteit en kwaliteit van de producties. Precies wat het snelgroeiende bedrijf nodig heeft.

Lea Fels, Partner/Producent Scenery: “Anouk is een mediaparel met meerdere kwaliteiten. Ze heeft een enorme passie voor het ontwikkelen van originele en vernieuwende programma’s, heeft oog voor kwaliteit en continuiteit en het vermogen om talent te ontdekken en te begeleiden. Daarbij is ze een fijne sparringspartner dus onze deuren staan in het najaar wagenwijd open om haar met plezier te ontvangen.”

Anouk heeft een prominente positie in de mediawereld. Als een van de hoofdredacteuren bij de VPRO was ze, samen met haar collega’s Sarah Sylbing en Willem van Zeeland, verantwoordelijk voor de programmering en de richting van de omroep. Gedurende haar tijd bij de VPRO heeft ze een breed scala aan programma’s ontwikkeld en geproduceerd, met een focus op de genres kennis & educatie, jeugd en drama. Daarnaast hield Anouk zich bezig met talentontwikkeling binnen de VPRO en viel Dorst onder haar hoede.

Onder haar leiding zijn diverse titels tot stand gekomen, waaronder opvallende programma’s als 100 dagen voor de Klas, De Sekszusjes, Sander & de Kloof, Timmyland en meeslepende documentaires zoals Pisnicht de Movie, Obada en #FollowMe. Voorheen werkte zij onder andere ook als Hoofd TV en Hoofd programma ontwikkeling bij CCCP, was ze eindredacteur van talentenhub 6pack (SBS/MTV), Streetlab (KRO-NCRV) en het innovatieve Super Stream Me (VPRO).

Anouk Kamminga: “Ik bewonder de indrukwekkende titels die Scenery al heeft gemaakt en in productie heeft. Ze staan bekend om hun hoogwaardige en kwalitatieve programma’s en documentaires, die de belangrijke vraagstukken van deze tijd belichten. Het team barst van de energie, moed en ambitieuze plannen waarbij telkens de grenzen worden verlegd. Daar wil je toch onderdeel van zijn!”

Bron: Scenery/BM
Foto: Manon van der Zwaal

Bericht delen