Stephan Komduur nieuwe presentator De Nieuws BV
donderdag 29 februari 2024

Stephan Komduur nieuwe presentator De Nieuws BV

Vanaf 1 maart is Stephan Komduur officieel de nieuwe presentator van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Inmiddels alweer zes jaar geleden maakte hij als stagiair zijn entree bij De Nieuws BV. In de tussentijd presenteerde hij elke ochtend van 5.00 tot 6.00 uur het NPO Radio 1 programma Vroeg!.

Nu is hij terug bij De Nieuws BV en presenteert hij vast op vrijdag het lunchprogramma. Natasja Gibbs presenteert van maandag tot en met donderdag.

Stephan Komduur: “Na vijf jaar voornamelijk ’s nachts radio maken, is de kans om overdag aan de slag te gaan een lang gekoesterde droom die uitkomt. In 2018 mocht ik al als redactiestagiar meewerken aan De Nieuws BV, toen voelde ik direct dat het echt een instituut is. Ook heb ik als invaller de magie van het programma zelf mogen ervaren. Het voelt als een voorrecht om nu een vast onderdeel te zijn van De Nieuws BV. Ik kijk er enorm naar uit om een geweldige lunchshow neer te zetten en samen te werken met Natasja Gibbs en de redactie.”

De Nieuws BV bestaat dit jaar tien jaar en ontstond op de dag dat de fusie tussen de omroepen BNN en VARA een feit was. Het is daarmee het eerste échte fusieprogramma. Patrick Lodiers stopt na zeven jaar bij het radioprogramma. Hij vertrekt niet uit eigen beweging. “Ik verlaat het programma met pijn in het hart”, vertelde Lodiers eerder deze maand.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA

Bericht delen