Radio Decibel komt terug in de ether
dinsdag 24 september 2019

Radio Decibel komt terug in de ether

Op maandag 30 september zal Radio Decibel weer terugkeren in de ether en te ontvangen zijn in de hele Randstad.

Vorig jaar stopte Radio Decibel noodgedwongen met het uitzenden in de ether en maakte plaats voor zusterstation Radio Royaal. De strenge regio-eisen waaraan een regionale radiozender moet voldoen zorgden voor onzekerheid, waarop is gekozen voor een nieuw format met veel Nederlandse artiesten, wat uiteindelijk Radio Royaal is geworden.

Doordat Radio Decibel niet meer in de ether was te ontvangen groeide het aantal online luisteraars sterk. Ook de community rondom Radio Decibel bleef de zender trouw waardoor het nog steeds een sterk merk is binnen het aanbod van radiostations.

“Het afgelopen jaar hebben we een nieuw systeem ontwikkeld waardoor we prima kunnen voldoen aan de regio eisen. Gaandeweg kwamen we er achter dat een hitradio format steeds beter te programmeren was binnen de strenge regio-eisen. Dat komt zeker ook door het nieuwe aanbod van pop/dance muziek, gemaakt door artiesten en producers uit onze regio”, aldus Rick Waltman, station-director van Radio Decibel.

“Deze nieuwe stroming van muziek is perfect te combineren met de bekende USP’s van Radio Decibel: rewind hits uit de 90s en 00s. De afgelopen maanden is het format langzaam aangepast als test en dat bleek goed uit te pakken.”

Vanaf 30 september 2019 is Radio Decibel weer te ontvangen in Zuid-Holland op FM 97.6, in Noord Holland op FM 98.0 en in Utrecht op FM 97.3. Radio Royaal zal verder gaan als online radiostation.

Bron: Radio Decibel/BM

Bericht delen