Radio 972 nieuw in ether Zuid-Holland
donderdag 29 september 2022

Radio 972 nieuw in ether Zuid-Holland

Radio 972 is vanaf maandag 3 oktober het nieuwste geluid in de ether in Zuid-Holland en op internet, als aftrap van het nieuwe mediaseizoen.

Een combinatie van volwassen klinkende zomerse chill-, lounge- en soulfull & deep house en lichte dance-pop zal voortaan de radiomarkt in Zuid-Holland verrijken. De naam 972 is een eerbetoon aan het radioverleden waar de oprichters en programmamakers schatplichtig aan zijn: het roemruchte Radio Stad Den Haag dat in de jaren ’80 en ’90 de ether in de Haagse regio ‘onveilig’ maakte op de oude FM-frequentie 97.2 MHz.

Met diezelfde energie maar dan legaal gaat de nieuwste commerciële omroep van ons land van start, niet via de analoge FM maar via DAB+ en online, aangepast aan de muzieksmaak van een grote doelgroep in de 21ste eeuw: jong maar volwassen, cool en relaxed.

Hans Dols, mede-oprichter Radio 972: “We zijn trots dat wij aanstaande maandag 3 oktober na hard werken achter de schermen een nieuw radiostation gaan lanceren. Met dit zeer eigentijdse en eigenwijze radioformat onderscheidt 972 zich van andere radiozenders. We verwachten niet alleen veel nieuwe luisteraars aan ons te binden, maar ook dat wij een aantrekkelijk reclamemedium voor adverteerders worden, zowel landelijk als regionaal.”

Radio 972 is te ontvangen op kanalen 5C, 8B, 9B en 11B van Den Haag tot Gouda en van Rotterdam tot Schiphol. Daarnaast is 972 wereldwijd te beluisteren via radio972.com, zowel live als achteraf on-demand.

Bron: Radio 972/BM

Bericht delen