dinsdag 16 januari 2018

Radio 10 is terug op FM

Radio 10 keert na 10 jaar afwezigheid terug op de FM. Het station met ‘De Grootste Hits Aller Tijden’ wordt overgenomen door RadioCorp, het bedrijf achter 100% NL.

RadioCorp verwacht de overname begin september te kunnen afronden. Vanaf dat moment zal het station haar naam wijzigen van Radio 10 Gold in Radio 10.

Radio 10 Gold was de afgelopen jaren te beluisteren via onder meer de kabel, op AM en via internet, maar niet op FM. De FM-frequenties waarop straks het Radio 10 programma te horen zal zijn, zijn sinds gisteren in de lucht. Luisteraars kunnen ze vanaf nu inprogrammeren op hun radio-ontvangers, en in afwachting van de komst van Radio 10 hier meteen al non-stop hits horen.

Momenteel  behoort Radio 10 Gold nog tot de 538Groep, eigendom van Talpa Holding. Doordat de 538Groep al de maximaal toegestane hoeveelheid radiofrequenties in gebruik heeft (voor 538 en SLAM!FM), wordt het station verkocht en kan het weer op FM te horen zijn. Met de deal verkrijgt Talpa een minderheidsbelang in RadioCorp.

Commercieel Directeur 538Groep Joris van der Pol: “Luisteraars van Radio 10 wachten al jaren op een FM frequentie om daarmee hun favoriete radiostation echt overal te kunnen ontvangen. We zijn blij dat dat via deze constructie zal gaan gebeuren!”

Algemeen Directeur 100% NL Carlo de Boer: “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Radio 10 en de mogelijkheid om Radio 10 de komende jaren verder uit te bouwen. 100% NL verkreeg vorige maand het laatst beschikbare landelijke FM-pakket. Door op dat nieuwe FM-pakket  Radio 10 te gaan uitzenden, is het Nederlandse radiolandschap weer helemaal compleet.”

100% NL oprichter/directeur Herbert Visser: “Voor mij voelt dit als thuiskomen. Vanaf de start van Radio 10 in 1988 was ik er jarenlang werkzaam, en mocht zelfs het station ooit openen met de allereerste nieuwsuitzending. Radio 10 is een prachtig radiostation dat al 25 jaar uitzendt en op elke radio te horen dient te zijn; en dus ook op FM.”

De FM-en kabelfrequenties zijn per gemeente op te zoeken op radio10gold.nl en radio10.nl.

Bron: 100% NL

Bericht delen