Özcan Akyol maakt programma in Hilversum wegens ‘ernstige bedreigingen’
zondag 1 mei 2022

Özcan Akyol maakt programma in Hilversum wegens ‘ernstige bedreigingen’

Presentator Özcan Akyol heeft in zijn wekelijkse NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer laten weten dat hij het slachtoffer is van ernstige bedreigingen.

Het interview, deze week met televisiemaker Pernille la Lau, werd daarom niet zoals gewoonlijk in zijn huiskamer in Deventer opgenomen, maar in de studio in Hilversum. Over de aard van de bedreigingen liet hij zich niet uit.

Özcan Akyol: “Ik had allerlei smoesjes kunnen verzinnen waarom we hier in Hilversum zitten, maar de werkelijkheid is dat ik momenteel te maken heb met ernstige bedreigingen, die niet alleen mij raken, maar ook mijn gezin en de mensen met wie ik samenwerk. Daarom leek het ons wel verstandig om deze uitzending vanuit Hilversum te maken.”

Akyol omschreef de plek waar Onze man in Deventer met La Lau vannacht werd uitgezonden als “een soort compound met alle bedreigingen die er zijn”. De aflevering is hier te beluisteren.

Het is zeker niet de eerste keer dat de schrijver, columnist en presentator wordt bedreigd. Hij krijgt volgens eigen zeggen honderden nare berichten binnen. In 2020 werd een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf omdat hij Eus en zijn gezin twee jaar daarvoor via Twitter had bedreigd met de dood.

Bron: AD/BM

Bericht delen