Dinsdag 16 januari 2018

Media Diamant voor radiotechnicus Paul Raaijman

De Stichting Media Diamant eert radiotechnicus Paul Raaijman met een Media Diamant. Raaijman (64) werkt sinds 1975 achter de schermen bij de radio en wordt geprezen vanwege zijn talent, inzet, passie en vakmanschap. De Media Diamant wordt op 9 juni zal onthuld op de Diamant Muur van het Mediapark.

Raaijman is de eerste radiomedewerker die met een Media Diamant wordt geëerd. Hij begon zijn loopbaan 40 jaar geleden bij de NOS waarna zijn dienstverband overging naar het NOB en later Technicolor. Inmiddels is hij Senior Audiotechnicus bij Ericsson. Hij werkte aan de meest uiteenlopende programma’s, van Radio Tour de France tot Premtime, de Kerstoespraak van de Koning en het Radio 1-journaal. Hij is nog steeds vrijwel dagelijks te vinden in de studio, het ‘verbindingencentrum’ of in het land, bijvoorbeeld in de NPO Radio 1 bus waar hij de techniek voor de locatie-items van Nieuws & Co verzorgt.

Jos Budie, voorzitter van de Stichting Media Diamant, verraste Paul met het nieuws en het juryrapport, net voordat hij met de bus van Nieuws & Co naar een locatie-uitzending in Rotterdam zou rijden, want die bus rijdt hij gewoon zelf.

Een aantal citaten van collega’s:

“Een onomstreden vakman. Altijd up-to-date in zijn 40 jarige carrière en de gave om altijd vrolijk en gemotiveerd te zijn” (Ferry Kesselaar, NOS)

“Het is een feest om met Paul te werken. Hij heeft humor en hoe belangrijk is dat? Ik heb hem nog nooit chagrijnig gezien en hij hoort bij de abolute top van Hilversum. Als er ergens een technisch probleem is, dan komt Paul met een oplossing!” (Ferry de Groot, programmamaker)

Met de eervolle vakprijs Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assisente Ilse Pollen. Later in het jaar viel de eer te beurt aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park.

De Stichting Media Diamant is opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De prijs wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum, de Mediastad van Nederland.
Bron: Stichting Media Diamant/Broadcast Magazine

Bericht delen