Kink FM komt terug
dinsdag 14 augustus 2018

Kink FM komt terug

Op 1 oktober aanstaande wordt bekend gemaakt in welke vorm Kink FM terugkomt als radiostation. Dat is gemeld op de Facebookpagina van de zender.

Het plan voor herlancering bestaat al langer, de financiering is echter tot dusver een probleem. Kink FM was een Nederlands radiostation, oorspronkelijk opgezet door RTL en Veronica, dat voornamelijk alternatieve muziek draaide.

Kink FM schrijft nu het volgende op Facebook: ‘Toen wij in de jaren negentig van de vorige eeuw over Kink FM nadachten, droomden we over een radiostation dat zich verre moest gaan houden van platte hits, domme dj’s en infantiele spelletjes.

Kink moest een afwijkend radiostation worden, bevolkt door gedreven dj’s met een berg liefde voor muziek, enige algemene ontwikkeling en een flinke dosis relativeringsvermogen. Muzikaal zou Kink in het verlengde van Lowlands liggen.

Dat was de droom, die op 1 oktober 1995 uitkwam en leidde tot het leukste radiostation van Nederland, dat 16 jaar later – volstrekt onnodig – moest stoppen. Het is nu 2018. We zijn bijna 23 jaar verder en het is opmerkelijk dat er nog steeds grote behoefte blijkt te zijn aan zoiets als Kink, nu nog meer dan ooit.

De terugkomst van Kink was dan ook een kwestie van tijd (en geld). Om een aantal redenen heeft deze radio-reïncarnatie lang op zich laten wachten, maar we zijn er nu eindelijk uit en zullen op 1 oktober bekendmaken wanneer, hoe en met wie Kink weer van start zal gaan. Dank voor je geduld, steun en enthousiasme!’

Op 1 oktober 2015 heeft de Veronica Holding de merknaam Kink FM overgedragen aan Jan Hoogesteijn, één van de oprichters van Kink FM. Hij was van 1995 tot 2006 directeur van het radiostation. Waarschijnlijk heeft Hoogesteijn inmiddels financiering voor de herstart gevonden. Naast Hoogesteijn was ook Rob Stenders in het verleden actief betrokken bij de radiozender.

Bron: Kink FM/BM

Bericht delen