Zoomin.tv overgenomen door Azerion
Maandag 28 oktober 2019

Zoomin.tv overgenomen door Azerion

Videobedrijf Zoomin.tv is geen onderdeel meer van het Zweedse moederbedrijf Modern Times Group en komt in handen van Azerion. Hoeveel MTG voor de overname van Zoomin heeft gekregen is niet bekend gemaakt.

Zoomin produceert elke maand 220 nieuwe video’s binnen een breed scala aan onderwerpen, vooral bedoeld om de Generation Z-doelgroep aan te spreken. Het bedrijf schakelt veel freelance videojournalisten en andere contentmakers in. De kanalen op het gebied van gaming, esports, stars en milieunieuws worden in tien talen verspreid via YouTube, sociale media en de klanten van Zoomin. De content van het bedrijf trekt maandelijks meer dan 3 miljard weergaven.

“Deze acquisitie is erg belangrijk voor ons”, zegt Erol Erturk, Executive Vice President Content en Strategic Partnerships bij Azerion. “De hoogwaardige video’s van Zoomin zijn een aanvulling op onze gamecontent die al wordt gespeeld door 180 miljoen mensen per maand. Met deze overname voegen we een belangrijk nieuw onderdeel toe aan de propositie van Azerion, waardoor merken en uitgevers hun doelgroepen nog beter kunnen bereiken.”

“Zoomin is een krachtig concept voor het bereiken van moeilijk bereikbare doelgroepen”, aldus Roger Lodewick, CEO van Zoomin. “Azerion’s inhoudelijke kennis, ad-tech expertise en relaties met uitgevers geven ons de perfecte combinatie van vaardigheden om Zoomin naar een ander niveau te tillen.”

Zoomin heeft momenteel meer dan 100 werknemers, waaronder 85 in Amsterdam. Allen zullen in dienst komen van Azerion als onderdeel van de transactie.

Bron: Azerion/BM

Bericht delen