Dinsdag 16 januari 2018

Zomergasten experimenteert met tweede scherm

Zomergasten presenteert naast het televisiescherm een tweede scherm, met een speciaal ontwikkelde applicatie op laptop/pc of tablet. Hierop voorziet de redactie tijdens de uitzendingen de kijker voortdurend van extra informatie over de gast en de getoonde fragmenten. Ook kan de kijker hier twitterberichten volgen en sturen. De kijker komt op het tweede scherm via een doorverwijzing op vpro.nl/zomergasten.

De VPRO is benieuwd hoe het tweede scherm bevalt. Daarom ontvangt de redactie van Zomergasten graag reacties van de kijker en tips over wat er eventueel kan worden aangepast of verbeterd. De kijker kan via een reactieknopje op het tweede scherm een mail sturen met suggesties of op- en aanmerkingen.

Zomergasten, gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius, start op 24 juli met cabaretier/presentator Marc-Marie Huijbregts: 20.15 uur op Nederland 2. Verder zijn te gast: hersenonderzoeker Dick Swaab, correspondent Step Vaessen, jurist/mensenrechtenactivist Lilian Gonçalves-Ho Kang You, beeldend kunstenaar Erik van Lieshout en politicus Guy Verhofstadt.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen