Dinsdag 16 januari 2018

Ziggo lanceert Sport Experience App voor Horizon

Ziggo lanceert de Sport Experience App die ervoor zorgt dat de kijker helemaal in de sport(wedstrijden) zit. De app biedt toegang tot het laatste sportnieuws, video’s en een tv-gids met een overzicht van alle kanalen waarop sport wordt uitgezonden inclusief kanaal 14.

De app is beschikbaar voor mensen met een Horizon Mediabox en is ontwikkeld voor kanaal 14. Bij het inschakelen van dat kanaal verschijnt na één minuut de melding van de app in beeld. Via de OK knop op de afstandsbediening wordt de app vanzelf gestart.

“Onze klanten willen met onze diensten meer plezier beleven. Zij willen een totaalervaring hebben binnen de omgeving die wij bieden. De Sport Experience App laat de sportliefhebber letterlijk in de wedstrijd kruipen en biedt de mogelijkheid om met de informatie en statistieken zelf analyses te maken. Dat verhoogt het kijkplezier. De eerste ‘verrijkte wedstrijd’ (met statistieken) is een wedstrijd uit de Engelse Championship tussen Queens Park Rangers en Middlesbrough, die aanstaande vrijdag om 20:40 uur wordt uitgezonden op kanaal 14,” zegt Peter Dörr, commercieel directeur van Ziggo.

Om gebruik te maken van de app is een abonnement met Horizon TV nodig. Via het menu van de Horizon Media Box heeft de klant toegang tot 82 apps zoals YouTube, NOS Journaal, Nu.nl en thuisbezorgd.nl.  De apps zijn standaard te vinden via het menu op de Horizon Mediabox. Downloaden, zoals op een smartphone of tablet, is niet nodig. Na populaire functionaliteiten als Replay TV, MyPrime en Horizon Go, introduceert Ziggo nu diverse apps. Op korte termijn worden er meer apps verwacht.

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen