Dinsdag 16 januari 2018

Ziggo lanceert Kijk met Twitter

Ziggo lanceert de Kijk met Twitter-app. Met de app – die samen met Twitter is ontwikkeld – kunnen kijkers de tien meest trending live uitzendingen volgen met in hetzelfde scherm de actuele Tweets over dat programma.

 

Volgens Ziggo willen steeds meer kijkers actief over programma’s communiceren en zien wat andere kijkers er over zeggen. De Kijk met Twitter-dienst maakt dat mogelijk. “Onze klanten willen met onze diensten ook plezier beleven. Zij willen een totaalervaring hebben binnen de omgeving die wij bieden. Met deze dienst kunnen zij terwijl ze naar hun favoriete programma kijken, actief deelnemen aan de discussie rondom dat programma omdat zowel het programma als de berichten in één oogopslag te volgen zijn. Dat verhoogt volgens mij het plezier van het kijken enorm”, aldus Peter Dörr, commercieel directeur van Ziggo. Dörr zegt verder dat er naast de huidige 82 bestaande apps binnenkort nog meer nieuwe apps voor de Horizon beschikbaar komen.

Brenda O’Connell, directeur Business Development EMEA van Twitter: “Door deze samenwerking met Ziggo zijn Nederlandse kijkers nu voor het eerst in staat om direct op het tv-scherm contact te maken met mede-fans en tv-sterren. ‘Kijk met Twitter’ koppelt de meest relevante conversaties aan hun tv-dienst en toont welke programma’s trending zijn. Zo gidst de dienst kijkers als het ware naar de shows die op dat moment het meest worden besproken.”

Wereldwijd gaat het grootste gedeelte van de openbare tweets op Twitter over tv-programma’s, veel kijkers gebruiken Twitter tijdens het kijken. Om er zelf over te praten en om te lezen wat anderen aan opmerkingen hebben. Voor die groep wil Ziggo het gemakkelijker maken, door beide feeds bij elkaar te brengen op één scherm.

De app is beschikbaar voor mensen met een Horizon Mediabox en is te vinden in het Mijn Media menu van de Horizon Mediabox onder Apps.

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen