Dinsdag 16 januari 2018

Zapp-site wint Gouden Apenstaart

De site van de publieke kinderzender Zapp heeft de prijs voor beste kindersite van 2013 gewonnen: de Gouden Apenstaart. Een vakjury nomineerde Zapp.nl samen met vier andere kindersites. Het publiek verkoos Zapp tot winnaar.

Op Zapp.nl vinden kinderen van zes tot en met twaalf jaar zender- en programma-informatie, filmpjes, games en acties, meldt de NPO. Op lichte toon en niet zonder humor wordt het laatste Zapp-nieuws gebracht. Zapp.nl is een veilige website en reclamevrij.

Suzanne Kunzeler, netmanager van Zapp: “Kinderen zijn allang niet meer alleen te vinden voor de televisie. Daarom is het voor ons zo belangrijk dat onze programma’s, presentatoren en series ook online te vinden zijn. Ons onlineteam werkt keihard om elke dag weer een mooie en aantrekkelijke site te maken. Dat dit ook wordt gewaardeerd door onze doelgroep is voor ons heel belangrijk en een groot compliment.”

Het succes van de site staat niet alleen. De publieke kinderzender was gemiddeld over het eerste kwartaal van 2013 marktleider in de kinderdoelgroep met 21 procent kijktijdaandeel (3 – 12 jaar, 6.30 – 19.30 uur). De zender scoorde hiermee het hoogste kijktijdaandeel in 10 jaar.

Bron: NPO/Mediajournaal

Bericht delen