Dinsdag 16 januari 2018

YPCA start Sportradio-zender

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA begint in 2014 met een 24 uurs Sportradio-zender via internet. Het bedrijf heeft dit besluit genomen na een aantal succesvolle pilot-uitzendingen. YPCA exploiteert nu al het internet radiostation Traffic Radio.

Sportjournalist en Traffic Radio-presentator Rick Winkelman ontving voor de testprogramma’s onder meer Rugby Sevens, Tjerk Smeets en topwielrenners Steven Rooks en David Millar.

Ook besteedde YPCA in deze pilot uitzendingen aandacht aan Sport en Bewegen, het EK Life Saving, beachvolleybal en de onderwatersport. “Dit smaakt dus naar meer! Feit blijft nu eenmaal dat de minder bekende sporten normaliter nauwelijks aandacht krijgen op de radio. Daar willen wij verandering in brengen met dit station”, aldus Lars Schotanus, directeur van YPCA.

“Op Traffic Radio hebben wij de afgelopen periode ook al veel geëxperimenteerd en spelenderwijs ervaring opgedaan met sportprogramma’s. Zo maken wij, binnen ons mobiliteitsformat, met Winkelman onder meer al een Fietsshow, een speciaal Tour de France-programma en iedere donderdag het autosportprogramma Winkelman Op Wielen. Stuk voor stuk programma’s die straks ook op onze sportzender te horen zijn. Ook verzorgde Winkelman tijdens de 24 uur van Le Mans speciale podcasts, die afgelopen zomer bijna 40.000 keer werden gedownload”, aldus Schotanus.

Bron: YPCA/Villamedia

Bericht delen