dinsdag 16 januari 2018

Youtuber Colin Furze op RTL Z-festival Bright

Het techplatform Bright van RTL Z heeft ‘garage-inventor’ Colin Furze gestrikt voor een plek op het podium van techfest Bright Day. De Brit weet met zijn bijzondere uitvindingen als de raketfiets en magneetschoenen miljoenen kijkers naar zijn Youtube-kanaal te trekken. Het tech-festival vindt plaats op 5 en 6 november in Utrecht.

“Ik kijk ontzettend uit naar mijn bezoek aan Bright Day”, laat Furze weten. “Ik heb vooral veel zin om mijn Nederlandse fans te ontmoeten, omdat zij mij altijd steunen en altijd erg enthousiast reageren op mijn video’s.” Volgens Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande is Furze de meest aanstekelijke nerd op YouTube. “Hij maakt alles zelf vanuit de ondergrondse bunker in zijn achtertuin, de ultieme mancave.”

Bright Day is de afsluiter van de Tech week bij RTL Z en is dit jaar groter dan ooit. Het festival duurt twee dagen en verwacht 10.000 bezoekers. Bright Day laat bezoekers de nieuwste technologische ontwikkelingen zien én beleven. Zo laat de Birdly Virtual Reality Simulator je boven een stad vliegen en in de Whiplash Chair waan je je compleet in een andere wereld. Verder op Bright Day: de Virtual Reality gear van Samsung, de Sony Playstation VR, de Hololens mixed-reality headset en een drone-race verzorgd door het Nederlandse Formula FPV. Ook is wereldkampioen robotvoetbal Tech United van de TU Eindhoven aanwezig.

Maxim Hartman leidt het podiumprogramma met sprekers als André Kuipers, gamedesigner Adriaan de Jongh, Hyperloop-teamcaptain Tim Houter van de TU Delft en de winnaar van de Accenture Innovation Awards. Tim Geurtjens presenteert de MX3D geprinte brug die in Amsterdam komt te staan.

Bron: RTL Z/Broadcast Magazine

Bericht delen