YouTube verwijdert kanaal van Lange Frans
donderdag 22 oktober 2020

YouTube verwijdert kanaal van Lange Frans

YouTube heeft het kanaal van rapper en complotdenker Lange Frans verwijderd. Hij zou herhaaldelijk de richtlijnen van YouTube hebben geschonden. Lange Frans noemt dat in een reactie ‘censuur’.

Waarschijnlijk is het account verwijderd, omdat YouTube sinds vorige week harder optreedt tegen video’s die complottheorieën verspreiden en oproepen tot geweld. Het bedrijf hanteert de regel dat als iemand drie keer binnen een bepaalde tijd de regels overtreedt, het kanaal offline gaat.

Volgens de rapper heeft het te maken met de uitzending van Zondag met Lubach van afgelopen zondag. Die ging volledig over nepnieuws en complottheorieën. Arjen Lubach noemde Lange Frans daarin een complotdenker. Op zijn kanaal worden onder meer mensen geïnterviewd die zeggen dat ‘de elite’ en politieke leiders lid zijn van een pedofielennetwerk en kinderen misbruiken.

YouTube heeft nu echter ook alle muziekvideo’s van Lange Frans verwijderd, die niets te maken hebben met complottheorieën.

YouTube benadrukt dat het verwijderen van het account niets te maken heeft met de uitzending van Lubach, die goed was voor 1,9 miljoen kijkers. ‘We nemen beslissingen op basis van onze communityrichtlijnen, niet omdat YouTube het onderwerp is van een kritisch tv-programma’, licht het bedrijf toe in een aantal tweets.

Bron: AD/NOS/BM

Bericht delen