YouTube-serie bij Heel Holland Bakt Kids: Bakbabbels
woensdag 7 oktober 2020

YouTube-serie bij Heel Holland Bakt Kids: Bakbabbels

Jonge bakkers die geen genoeg kunnen krijgen van Heel Holland Bakt Kids en alles wat met bakken te maken heeft, kunnen vanaf deze week hun hart ophalen dankzij het nieuwe programma Bakbabbels. In deze YouTube-serie van Zapp en Omroep MAX babbelen bakkermakkers over bakken.

Daarbij mogen de bakkers zoveel lekkers proeven als ze willen en is met volle mond praten géén probleem. Ondertussen leggen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven van alles uit over bakgereedschap, ingrediënten, technieken en wordt er door de kids ook een potje gefilosofeerd.

Aflevering 1 van Bakbabbels is nu op YouTube te zien.

Elke maandag rond 15.00 uur volgt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van Zapp. In de eerste aflevering buigen de bakkers zich over lekkernijen van over de hele wereld. Zit er echt spek in spekkoek en waar komt het vandaan? Wat is Eksi Koekoe? En heeft baklava iets te maken met vulkanen? En hoe kan het dat merengue een dans is aan de ene kant van de wereld, maar een lekkernij aan de ándere kant van de wereld?

In de rest van de serie buigen bakkers zich over bakmaterialen; wat zou een caloriezeef zijn en wat kun je ermee? Je kunt bakken met eieren, maar wat was er eerder, de kip of het ei? Verder laten de jonge bakkers hun zintuigen aan het werk. Hoe kan het bijvoorbeeld dat er meer suiker zit in een citroen dan in een aardbei, terwijl een aardbei veel zoeter smaakt? En waarom is het eten van een bepaalde vrucht in sommige Aziatische landen verboden in openbare ruimtes?

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen