YouTube Originals vanaf september gratis te bekijken
zondag 18 augustus 2019

YouTube Originals vanaf september gratis te bekijken

Betalen voor een YouTube Premium-abonnement lijkt iets minder aantrekkelijk geworden. De series die speciaal voor Premium ontwikkeld zijn, komen voor iedereen beschikbaar vanaf 24 september.

Vanaf die dag is er dus geen abonnement à € 11,99 per maand nodig om de series te zien. In maart 2019 schreef Bloomberg dat YouTube de stekker uit verschillende dure exclusieve series had getrokken, omdat de strategie niet goed genoeg zou werken. YouTube startte in 2016 met het maken van exclusieve content voor betalende abonnees. Een van de meest succesvolle series is Cobra Kai, een vervolg op de film The Karate Kid.

Wel houden abonnees vanaf 24 september nog steeds verschillende voordelen. De series komen eerder beschikbaar voor betalende abonnees en worden zonder advertenties getoond. Verder heeft een abonnement als voordeel dat er een muziekstreamingdienst bij zit en dat alle video’s ook offline kunnen worden bekeken.

YouTube heeft ook extra opties aangekondigd voor betalende abonnees: het gaat video’s aanbevelen om te downloaden op basis van eerder gedownloade video’s en via een druk op een knop wordt het mogelijk om te wisselen tussen de muziektrack en de muziekvideo van diezelfde track.

Bron: Bright/BM

Bericht delen