YouTube Kids nu in Nederland beschikbaar
dinsdag 5 februari 2019

YouTube Kids nu in Nederland beschikbaar

Dinsdag, op Safer Internet Day, lanceert Google YouTube Kids in Nederland. Hiermee wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen.

YouTube Kids is wereldwijd een van de populairste kinder-apps op de markt maar was nog niet beschikbaar voor een Nederlands publiek. De app kan gratis worden gedownload en kan op de telefoon, tablet of op het grote scherm worden bekeken met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV.

Als ouders de app voor de eerste keer openen, leren ze hoe YouTube Kids video’s selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kunnen ze afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s worden getoond, maar bijvoorbeeld ook de maximale kijktijd en de mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Ook kunnen ouders terugzien waar hun kinderen naar gekeken hebben.

Gregory Dray, verantwoordelijk bij YouTube voor Kids/Family: “We zijn er trots op dat we nu ook in Nederland YouTube Kids kunnen aanbieden en zo ouders meer grip kunnen bieden op de veiligheid van hun kinderen bij het kijken van online video’s. De YouTube Kids-app is gebouwd met ouders en kinderen in gedachten. De functies voor ouderlijk toezicht bieden ouders de mogelijkheid om de ervaring voor hun kinderen specifiek en op maat te maken, zodat het geschikt is voor elk huishouden.”

Bron: Google/BM

Bericht delen