YouTube-fenomeen de ‘Huilon-man’ krijgt serie bij de VPRO
donderdag 6 december 2018

YouTube-fenomeen de ‘Huilon-man’ krijgt serie bij de VPRO

Joardy Season is een 8-delige online serie gebaseerd op het typetje Harco, beter bekend als de ‘Huilon-man’ van de YouTube-hit Joardy Film. Joardy Season is een eigenaardige samenstelling van vreemde verhalen waarin steeds een ander tragikomisch figuur centraal staat. Een absurdistische en kleurrijke serie over de mens anno nu, gezien door de zeshoekige bril van Harco.

In Joardy Season ontmoet Harco de meest uiteenlopende figuren. Ieder uit een eigen milieu, met eigen ambities en bijbehorende twijfels en problemen. Harco zegt precies wat hij denkt, lijkt geen voorbehouden of vooroordelen te hebben en staat voor alles open. Door zijn stoïcijnse houding worden de problemen van anderen in perspectief geplaatst.

Of het nou gaat over een overambitieuze millenial, een onzekere performancekunstenaar of een jongen zonder benen die aan een skelter-race meedoet, Harco’s onverstoorbare karakter en nuchtere blik plaatst de boel in een fris perspectief. Joardy Season bevraagt alles wat tegenwoordig raar wordt bevonden of wat juist als normaal wordt beschouwd.

Met onder anderen: Hannah Hoekstra, Birgit Schuurman, Martijn Lakemeijer, Ko Zandvliet, Anneke Blok, Kees Hulst, rappers Yung Nnelg & Maradonnie, Bilal Wahib, Nils Verkooijen en Valentijn Benard.

Joardy Season wordt gemaakt door Jan Hulst en Jim Deddes. Twee talentvolle makers die de afgelopen jaren via hun YouTube-kanaal furore hebben gemaakt met uiteenlopende typetjes en korte sketches. Hoofdregie is van Giancarlo Sanchez (Mocro Maffia, Horizon). Joardy Season is een co-productie van HALAL en de VPRO.

De serie is vanaf 28 december te bekijken.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen