YouTube breekt met Logan Paul
dinsdag 16 januari 2018

YouTube breekt met Logan Paul

YouTube stopt de samenwerking met YouTuber Logan Paul. Aanleiding is een video die hij eind vorig jaar plaatste, waarin hij te zien was in een zogeheten zelfmoordbos in Japan, waar hij grappen maakte over iemand die zichzelf van het leven had beroofd.

Logan Paul is met 15 miljoen abonnees een grote ster op YouTube. Desondanks heeft het platform nu besloten hem uit een speciaal programma te halen, bedoeld voor adverteerders, waar alleen video’s inzitten die aan zeer hoge standaarden voldoen. 

Dat is belangrijk voor reclamemakers, want zij willen niet worden geassocieerd met controversiële video’s. Daarnaast heeft YouTube de productie stilgelegd van een film waar Logan Paul een rol in heeft.

Met een aantal vrienden bezocht Paul het Aokigahara-bos, dat internationaal bekend staat als een populaire plek om zelfmoord te plegen. In de video, die door Paul op 1 januari offline is gehaald, zei iemand dat hij zichzelf niet goed voelde. 

Paul vroeg hem vervolgens of hij nooit naast een dode man had gestaan en lachte daarna. Ook werd het bewuste lijk met een aantal close-ups in beeld gebracht. Het gezicht was onherkenbaar gemaakt.

Bron: NOS/BM

Bericht delen